Maaliskuun nummarijohtaja 2014: OSKARI

OSKARI TOLVANEN 

Pesti: Norpat -lauman akela, piirin kisaryhmän jäsen

1 Milloin aloitit partion ja miksi?

Aloitin partion Nummareissa syksyllä 2007, kun halusin jonkun harrastuksen. Olin lukenut että partio voisi olla hyödyllinen harrastus, ja päätin kokeilla sitä, ja se kokeilu onkin jatkunut kohta seitsemän vuotta.

2 Paras partiomuistosi?

Jaa-a... Niitä on aika paljon... Kisoista löytyy moniakin hienoja muistoja yörasteilta kolmen jälkeen yöllä, kun räntäsateessa pitkän 20-tuntisen päivän jälkeen saa vihdoin käpertyä makuupussiin syömään Blå Band-retkiruokaa.

3 Mitä otat aina mukaan partioretkelle varustelistalla mainittujen tavaroiden lisäksi? 

Riittävästi suklaalevyjä (myös kesäisin). Tyynykin yleensä rinkkaan mahtuu mukaan.

4 Tärkein partiotaitosi?

Jaa... Suunnistustaidoista on kisoissa ollut hyötyä aikas paljonkin... Ja nyt on viime aikoina tullut jopa kerrattua vähän perussolmuja - ehkäpä vielä joskus nekin sujuu...

5 Miten aiot seuraavaksi kehittää itseäsi partiolaisena?

Harjotella solmuja? Jotain koulutuksia varmaan pitäis myös käydä - mutta kaikki ikäkauden ohjelma-koulutukset on aina olleet päällekkäin jonkun muun partiojutun kanssa.

6 Mottosi?

Hmm… Jos mun tarpojilta kysytään, se ois varmaankin ”ota lakki pois”. Jos samoajilta kysytään, se ois varmaankin ”Ei liirum laarum”… 

7 Mikä partioihanteista on sinulle tärkein? 

"Tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen". Haluan hoitaa omat pestini kunnolla (ja ottaa sopivia pestejä - pitää olla vähän haasteita), jotta voin omalta osaltani olla tarjoamassa pojille hyvää harrastusta.

8 Suosikkiruokasi partioretkellä?

Ruoka on partiossa hyvää lähes aina, mutta varmaan parhaimmat ovat Risto "Rike Murskaajan" poronkäristys ja Blå Bandin Naudanlihaa punaviinikastikkeessa.

9 Mitä muuta harrastat partion lisäksi?

Pianonsoittoa, ja geokätköilyä (kiitos Öpe ;D)

10. Mikä on partiossa parasta?

Saa viettää vapaa-aikaa hyvässä seurassa... Ja vuosien varrella karttuu paljon hienoja kokemuksia - on paistettu kyykäärmettä, kaadettu lipputankoa, pelattu korttia (ja paljon), suunnistettu ympäri Uuttamaata....

11 Kerro itsestäsi jokin sellainen asia, jota yksikään partiokaverisi ei vielä tiedä.

Tää on paha, koska Pyry tuntee mut niin hyvin... Mutta todettakoon, että jossain vaiheessa en tykännyt PT-kisoista yhtään, enkä missään tapauksessa halunnut osallistua niihin... Taisin kyllästyä yhden talvikisan jälkeen, ja ei vaan kisat kiinnostaneet. Sitten Huimalla tuli osallistuttua, ja sen jälkeen niissä käyminen on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, ja nyt tänä keväänä aloitan piirin kisaryhmän jäsenenä. Tosin talvikisoihin en ole vieläkään osallistunut muuten kuin järjestävänä osapuolena piirin kisoissa ja ensi vuonna Louhessa :P

12 Vastaus edellisen kuukauden johtajan kysymykseen: "Mikä on ikävin partiokokemuksesi?"

Ikävin... Monilla partiokokemuksilla on puolensa - ne hyvät ja huonot... Ehkä ikävin on viimekesäisen Kolin vaelluksen ensimmäinen ilta - ja se janon tunne.. Onneksi lopulta vettä löytyi, ja vaellus jatkuikin todella kivasti.

13 Mitä haluaisit kysyä seuraavan kuukauden nummarijohtajalta? Ja omavastaus siihen.

 

Mitä odotat ensi kesän alueleiriltä? Itse odotan ihan kivaa leiriä – tosin suuremmat leirit voivat olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä..