Esittelyssä: JohtokolmikkoMaaliskuussa Nummenpojille valittiin uusi johtokolmikko:

 

Lippukunnanjohtaja

Lippukunnanjohtaja johtaa lippukuntaa ja on vastuussa mm. yhdistyksen toiminnasta ja toimii hallituksen puheenjohtajana. Nummareiden lippukunnanjohtajana toimii Osmo Viskari:

"Aloitin partion sudenpentuna Nummareissa syksyllä 2006. Uusi harrastus oli vanhempieni idea, ja aluksi en olisi halunnut lainkaan mennä. Koloilloista löysin kuitenkin uusia kavereita ja hauskaa tekemistä.

Partio nappasi minut nopeasti mukaansa, ja tälle tielle olen jäänyt. Kun ikää tuli lisää, päädyin muun muassa johtamaan omaa tarpojavartiota ja ylläpitämään lippukunnan verkkosivuja. Tässä vuosien varrella olen myös ollut järjestämässä yhden- jos toisenlaisia retkiä, leirejä, kisoja ja muita tapahtumia.

Lukuisten huikeiden partiomuistojen joukosta on mahdotonta valita yhtä suosikkia, mutta kärjessä ovat ainakin voitokkaat PT-kisareissut Jarru Laahaa -kisavartiolla ja johtamieni tarpojien nelipäiväinen ikäkauden päätösleiri eräkämppä Pikku-Hukalla keväällä 2016.

Löysin uuden innostuksen lippukunnassa vaikuttamiseen partiojohtajaperuskurssilla syksyllä 2018. Tämän myötä aloitin johtokolmikossa ohjelmajohtajana, tavoitteenani kehittää erityisesti vanhempien ikäkausien viikkotoimintaa ja tuoda mukaan uusia ideoita. Lippukunnanjohtajan saappaisiin astuminen tuntui luontevalta seuraavalta askeleelta, sillä haluan haastaa itseäni uusissa pesteissä ja olla mukana Nummenpoikien toiminnan ytimessä."

 

Ohjelmajohtaja

Ohjelmajohtajan vastuulla on partio-ohjelman toteutuminen kaikissa ikäkausissa sekä eri ikäkausien ja kasvatustavoitteiden huomioiminen päätöksenteossa. Nummareiden ohjelmajohtajana toimii Sanna Ajoudani:

"Aloitin partion alunperin lapsena (n. 10-v), äiti ilmoitti minut. Olin partiossa 3 vuotta vartiolainen, sitten muutimme Hyvinkäälle, siirryin yläasteelle ja lopetin partion samalla.

Tulin uudelleen partioon 6 vuotta sitten poikani myötä. Pojan ensimmäisen sudenpentuvuoden lopussa ilmeni, että tarvittiin uusia johtajia seuraavan syksyn aloittavalle sudenpentulaumalle, joten lähdin mukaan. Olen siitä asti ollut akelana. Lisäksi olen ollut erilaisissa pesteissä retkillä ja leireillä.

Viimeisten parin vuoden aikana on tuntunut siltä, että olisi kiva tehdä partiossa muutakin kuin mitä olen tähän asti tehnyt. Ohjelmajohtajan pesti vaikutti kiinnostavalta, joten siihen oli helppo lähteä, kun minua kysyttiin mukaan.

Paras partuomuistoni on erän lapsuuden yö kamiinateltassa. Retken ensimmäinen yö meni melkein kokonaan valvoessa, ja pt-kisan jälkeen kaikki olivat väsyneitä eli kipinässä ollut vartiolainen ei saanut ketään hereille teltassa. Aamulla ulkona oli -25 astetta ja teltassa -7. Lapsena tuntui hienolta, että olin selvinnyt sellaisesta yöstä. Aikuisena tähän mennessä paras oli viime kesän leiri, jossa olin ensimmäistä kertaa rakennusleiriltä purkuleiriin asti. Tutustuin moniin lippukunnassa mukana oleviin upeisiin tyyppeihin."

 

Pestijohtaja

Pestijohtajan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu lippukunnan vapaaehtoisen motivaatiosta, pestijärjesyelmän käytöstä ja kouluttautumisesta vastaaminen. Nummareiden pestijohtajana toimii Santeri Leinonen:

"Aloitin partion 10 vuotiaana seikkalijana, kun löysin mummuni vanhan partiojohtajan oppaan ja lueskelin sitä. Myös Tupu, Hupu ja Lupu toimivat innoittajina eli olen niitä harvoja, jotka on oikeasti innostuneet partiosta Aku Ankan perusteella.

Johtokolmikkopestiin päädyin, sillä lippukuntamme tarvitsi lisää tekijöitä ja koen, että on vaeltajaikäisen vastuulla mahdollistaa partiota yhä uusille lapsille. Toisaalta halusin myös syventää osaamistani partion uudesta osa-alueesta.

Paras partiomuistoni on todennäköisesti joko piirileiri Säihke tai sitten nyt suunnitellun Valkaman ohjelmanjärjestämiseen osallistuminen. Myös hyvinkääläisen pt-kisa Poronkuseman järjestämiseen osallistuminen ole hauska ja kasvattava kokemus."

 

Koostanut: Inari Tiainen

Kuvat: Teija Alaraappana, Antti Pirinen